Halloween maskerad

Imorgon är det maskeradfest!

Ska gå dit med Emmy, och ja, jag kommer hålla nere på drickandet eftersom att jag är inne i min hårdträning, men känns ändå kul att gå dit ett tag :)
Emmy fick låna en sjuksköterske latex-dräkt av en bekant som hon ska ha på sig :D haha, skit ballt ju! Så nu ska vi bara hitta någonting till mig.

Förhoppningsvis hittar vi det jag behöver för att kunna vara polis :) Det vill säga: en skinn/läder kjol till min korsett som ligger hemma i garderoben och dammar. Tycker det är dags för den att få komma ut och andas lite frisk luft! Sedan såklart tillbehören som hatt och handbojjor.
       I reservplan har vi "bunny", men det vore ju lite tråkigt om det skulle behöva bli det. Lite för vanligt för att vara roligt.

Let´s hope for the best!


Nu måste jag börja plocka ihop träningssakerna och så. Ska möta sötis Emmy i stan klockan halv tre, 5 börjar träningen så det är bara för oss att åka direkt dit sen :) Ska bli skönt, mina armar är fortfarande döda sedan igår! Får nog köra ben eller mage idag istället för armfys.



Projekt: Måla rummet.

Ska måla om rummet.
Vitt och en beige/brunt fondvägg var tanken, hyffsat ljusa färger.

Måndags- Var och köpte tänkta provfärger.

Tisdag- provmålade.

Onsdag- Insåg att denna färg inte fungerade alls. Såg mesigt ut till det vita. Ska nog pröva på en mer brun och starkare färg. Kanske åt hasselnöts-hållet? Kom gärna med förslag!

Före och efterbild kommer senare när jag bestämt färg och är på gång på riktigt. =)


Nästa helg ska Emmy måla om i sin nya lägenhet så då ska jag vara hennes högra hand. Roligt att få kolla se på lägenheten också, som kommer att bli mitt "andra hem" troligtvis..
       Lite sådär - Hej Emmy, jag kommer och bor hos dig över helgen! ;)

Kampsport

Kickboxning -

Internationellt används ofta kickboxning som ett samlingsnamn för kampsporter som innehåller slag och sparkar där grepp, knän och armbågar är förbjudet. Tävlingsformer i kickboxning är bland annat: kickboxing full contact, kickboxing low kick, Thai-kickboxing, kickboxing light contact, kickboxing semi contact, kickboxing freestyle forms och aero kickboxing.


  

Shootfighting -Shootfighting, som ibland kallas MMA(Mixed Martial Arts, läs om nedan) light eftersom slag inte är tillåtet i markkamp, består av moment från ett flertal andra kampsporter, framför allt från thaiboxning, brottning och Brasiliansk Jiu-Jitsui. Med andra ord är slag och sparkar(ej mot ryggrad eller bakhuvudet), kast, nedtagningar, ledlås och strypning tillåtet.


Mixed Martial Arts - Mixed martial arts är ett samlingsnamn för de kampsporter där man tränar sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt. Till skillnad från många traditionella kampsporter så definieras inte MMA av hur utövaren ska genomföra en viss teknik, utan förklaras förmodligen enklare av vad utövaren inte ska göra.
I dagligt språkbruk avses med MMA främst blandningar där fullkontaktskampsporter som brottning, brasiliansk jiu-jitsu och/eller judo, boxning och thaiboxning, etc. ingår. Här är alltså det mesta tillåtet, dock inte till exempel: Tillhyggen(tillfälliga vapen). Inte heller att nypa, klösa, bita, peta i ögon, slag mot bakhuvud och skrev.


Detta är då några intressanta kampsporter som väcker mitt intresse. Taekwondo är i mina ögon också en cool sport men ingenting jag skulle vilja träna på "heltid". Fascineras av en del sparkar de har där men för mig når inte denna sport upp till mina kriterier. Jag är ute efter en hård adrenalinkrävande sport. 
 
Mina 2 år på Stockholm kickboxning tycker jag har varit en bra start att komma in på banan genom. Går min första match bra(ingen vinst krävs, bara känslan av kontroll, balans och fokus) så vill jag pröva på en annan variant av kampsport med fokusering på andra moment. Känns kul att ha prövat på en del innan man bestämmer sig för en sak och håller sig fast vid det.
    Så, till en början ska jag nu ikväll ner och kolla på en shootfighting träning hos Pancrasegym här i Stockholm. Ska bli mycket intressant! :)

Ha det fint! Ciao.

Son- och dotternamn

Spenderade lite tid inne på msn idag då det dök upp ett ämne som jag alltid tycker är lika roligt; namn på vad mina barn ska heta. Blev få namn på tjejlistan eftersom att jag redan är så fäst vid namnet Cornelia :)

På pojklistan blev det svårare, Kevin har länge varit en favorit men har blivit allt mer vanligt nu och känns tråkigt att göra min son till en i mängden. Så jag fortsatte filofosera kring detta.
Fick fram ett antal namn som tilltalade mig på något vis. Timothy var ett av dom som jag gillade mycket. Även Julius, Ivan och Vincent föll mig i smak.

Ska bli spännande att se hur det blir sen i framtiden =)

Klimatförändringen- Naturens gång eller Vår förtjänst? Grönt i Sahara?

"För tio tusen år sedan grönskade Sahara. Ny forskning visar att området ständigt har växlat mellan savann och öken.

Idag är sahara världens största öken, och täcker nästan hela nord Afrika. I söder gränsar den till Sahel, ett område med torr savann där miljontals människor kämpar för sin överlevnad. Sahel har drabbats av svår torka flera gånger det senaste seklet. Konflikterna kring vatten och beteför boskapsdjuren har bland annat varit en viktig faktor kring Darfur.
  Men för tio tusen år sedan grönskade Sahara! Nästan hela området car täckt av savanner och skogar. Floder genomkorsade landskapet och på flera ställen fanns enorma sjöar, en av dem lika stor som Frankrike.

-Det finns klippmålningar från Sahara som visar krokodiler, flodhästar och giraffer, säger Rik Tjalingii, geolog vid universitetet i Kiel.

Den största anledningen till att Sahara har växlat mellan öken och grönska är jordens lutning i förhållande till solen. Jorden snurrar kring sin axel, men axeln vickar lite grann fram och tillbaka. När jorden lutar som mest mot solen blir norra halvklotet varmare och regnen ökar. Tropikerna blir våtare och öknen förvandlas till savann. Med hjälp av jordens lutning kommer det att ta ungefär tio tusen år innan Sahara blir grönt igen.
Det som förvånar är att varje våt period i Sahara har varat mellan tusen och tio tusen år. Men övergångarna har bara tagit några hundra år. "Kan detta vara början till en förklaringen av dagens klimatförändring kanske?"

Dock är simulationerna för det kommande klimatet fortfarande osäkra. Enligt Martin Claussens, chef vid Max- Planck-institutet för meteorologi i Tyskland, datormodell kommer regnen i Sahara och Sahel att öka de närmaste hundra åren, om koldioxidhalten i atmosfären ökar. Andra forskares modeller förutsäger det motsatta, att öknen kommer att bli ännu torrare, och dessutom breda ut sig.
      Samtliga klimatmodeller är överens om att mer växthusgaser, som koldioxid och metan, kommer att värma upp luften. Varmare lust kan ta mer fukt från havet, och fuktigare luft från Atlanten leder till mer regn. Områden som i dag får mycket regn, till exempel centrala Afrika, kommer bli våtare. Torra områden, som kusten kring Medelhavet, kommer att bli torrare. Men Sahara och Sahel ligger mittemellan. Just därför är osäkerheten över klimatets resultat på detta område väldigt stor.

Nu, åter till den generella klimatförändringen. Här nedan visas ett utklipp ur "Dagens Nyheter, 2008-10-26, sid 28" som visar en förklaring över hur jordens rörelser påverkar klimatet.



Bakgrund: Tre cykler påverkar klimatet
Precessionen är en av tre mekanismer bakom de s.k. Milankovic-cyklerna, där jordens klimat ändras på grund av förändrad instrålning från solen.
Det finns också en cykel på cirka 100 000 år. Den beror på att jordens bana runt solen kan vara mer eller mindre oval.
En tredje cykel på cirka 40 000 år beror på att jordaxeln lutar mer eller mindre."

Källa: DN, 08-10-26

Så den stora frågan lyder; Hur mycket vi än kämpar för att minska växthusgasutsläppen, kommer vi verkligen att kunna stoppa det som håller på att hända? Kommer vi kunna förhindra översvämningarna, hindra en ny istid till att komma, hindra svälten av brist på drickbart vatten och brist på föda som torkan skulle föra med sig?

Vad jag själv anser så finns inget stopp, oavsett vad vi säger och gör så kommer naturen ha sin gång. Det är bara en tidsfråga. Vi kanske kan fördröja detta ett femtiotal år men så som jag ser det så är framtiden redan skriven i sten.

Styrke- konditionstest

Hittade ett litet 4 stegs test när jag var ute och googlade på internet där man kan kolla unjefär hur man själv ligger till inom styrke och konditionsbiten. Dessvärre vet jag ju inte hur mycket av detta som faktiskt fungerar och stämmer, men kan ändå vara en kul grej att pröva :)

Kondition
1. Mät din (vilo)puls när du stiger upp på morgonen.


Styrka
2. Situps


3. Armhävningar


4. Knäböj
 (Källa: kosttips.se)

MOTTO

"Obsession is a word lazy people use for those who are dedicated"

-Bra ord!                                                                                                                   

Barnkalaaaas

I onsdags(15/10-08) fyllde lilla Ellinor 2 år så idag blev det kalas för fulla muggar! :):)
 

För övrigt så åkte vi och shoppade lite (jag linn och mamma) efter kalaset och jag köpte denna söta t-shirt och en kofta =)
-->

En killkompis fyller 18 (idag?) så GRATTIS!! :D Ska väl ge mig dig och hälsa så gott ikväll snart, annars blir det att plugga lite i körskoleboken eftersom jag är så duktig på att köra ute på vägarna nu :) Behöver bara vara lite mer säker på högerregeln och allt vad den drar med sig osv. So.. wish me luck


.SLEEP TIGHT.  //Ems

37 dagar kvar!

KAN INTE VÄNTA LÄNGRE

BLIR TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOKIG





http://www.youtube.com/watch?v=8arbgAbF4l4





Spagat

ÄNTLIGEEEEEEN!! I onsdags fixade jag det, kostade mig 2 mindre "sträckningar" men det var det värt flera gånger om!=)

DUKTIGA JAG;



Angående träning, nästa månad är det klubbmästerskap!
Ska totalspringa slut på mig själv varje tidag, onsdag, fredagmorgon och söndagkvällar för att förhoppningsvis hinna få upp min kondition så jag kan köra min första match den 15/11. HOPPAS HOPPAS, HINNER JAG?- Det återstår att se=)


(½ år gamla träningsbilder)



Fredag, Lördag & Söndag

Fredag:

TRÄÄÄÄÄNING     -Så glad! Nu ska jag börja träna allvar igen, 4-5 ggr/v minst! :) Jag och Emmy var för övrigt jätteduktiga och jag kände mig lite extra stolt(ursäkta skrytet men kan inte motstå) när vår ena tränare, min GUD- min förebild, sa att mina sparkar var perfekta :D Dessutom blev jag nöjd med migsjälv eftersom att jag aldrig kört den finten tidigare :)
(Finta en roundkick och klacka i huvudet på motsatt sida)
Efter träningen och en massa jobbsökanden under dagen köpte jag och Em med oss kinamat hem som vi åt framför SATC(Emmy tog med sin lilla boxeliboxbox;) )


Lördag:
Jag och Emmy gick upp tidigt för att åka till Haninge och fortsätta vårt jobbsökande ytterligare lite till. Sedan eftersom jag ändå var i trakterna åkte jag direkt hem till lilla Sarisen. Vi drog vidare ut till Värmdö :) Där var vi med Magnus till en början, efter en (tyvärr)förlorad "bandy?"match kom äntligen Niklas också förbi, lite senare droppade även Eve in med. :) Vi ägnade kvällen åt lite kortspel, snack och tv/filmtittande. Myspys helt enkelt.
(Mange) (Nicke anlände)(Vi käkar, Magnus och jag på bild)

Söndag:
Jag vaknade SÅKLART tidigast av alla( halv 9) och kunde självfallet inte somna om, detta ledde ju klart till att jag väckte Sara så vi kunde åka hemåt, vi skulle ju hinna träffa Micmac ett tag innan jag for till Huddinge för att vara med Natta och även hinna med att plugga också. Återföreningen med Marcus efter ca 5 år var ju alltid trevlig, haha, men varade dock inte länge. Åkte hem och hade lite trevligt med Natta sen. Och nu har jag så ont i huvudet, troligtvis pga sömnbrist att jag inte tror jag kommer ha ork att plugga något ikväll, får bli att bara läsa igenom boken.
(Sara&Jag fick stå och vänta på bussen i ösregnet i princip halva dagen, KALLT)
(Vår återförening, haha. Lillen tyckte inte om skräckfilmer tydligen)

tack och hej!
Bifogade lite bilder från helgen:)

Bilden säger allt.



// En bild från mig till alla som jag hoppas berör. Tragiskt att se hur vi kan låta detta ske. \\

Peace 
    

SUUUUCK

Satt och lekte lite med outfiten på bloggen, så helt plötsligt blev det LILA så kanten!!!! HUR FÅR JAG BORT DET!?!?!? Någon, snälla, hjälp!!

Datalektion

Denna lektion är det mest tråkiga i historien, det förvånar mig att jag inte har somnat igen, som förra veckan eller vad det var, haha. Aja, får glädja mig över att den inte är speciellt lång :)



Nu slutar jaaaag :D wohoo!


ONSDAG

Heeej alla nattugglor! Inte dags att gå och lägga sig snart? :) Det är iallafall time for me, men tänkte först meddela alla en liten detalj......


.......MINA BÖCKER KOM IDAG :D jippieee!!

För övrigt har det varit en trevlig dag då Eric kom över och pluggade med mig på eftermiddagen :):) Nathalie kom över och åt middag med oss och snart därpå dök Denice också upp. Allt detta för att tillsammans kunna sätta oss och vara tjejiga framför säsongspremiären av greys anotomy och finalen på So you think you can dance!
(lilla Eric ligger och pluggar i min säng för fullt, en riktig liten geek:) )


Tack för en härlig dag!

Kramis   
                  

RSS 2.0